De beleving van 1 van de bedenkers van deze gin

“Ik neem het verhaal uit mijn eigen jeugd, mijn vader, mijn voorbeeld, gewoon een hardwerkende vader die zijn zoons een prachtige jeugd heeft bezorgd. Deze man praatte weinig over de tijd van de tweede wereldoorlog, maar van tijd tot tijd vingen wij gesprekken op en leek pijn zijn onbezorgde jeugd.

Hij was geboren in 1924, dus 16 jaar toen de nazi’s binnenvielen, wonend in Nijmegen en dus vlak naast het grote nazi Duitsland. (wie herkent zijn 16 jarige leeftijd niet, onbewogen, scootertje, zwemmen, disco, gewoon leven met plezier). In die tijd, op dat moment 1940, was die belevenis pats boem voor deze 16-jarige jongen voorbij. Oorlog, vernedering, te werk gesteld worden en uiteindelijk lichamelijk en geestelijk een oorlogsslachtoffer.
Maar hij stond niet alleen in zijn verhaal. Vele opa’s en oma’s hebben deze tijd ondergaan en ieder op zijn eigen wijze”.Hij was geboren in 1924, dus 16 jaar toen de nazi’s binnenvielen, wonend in Nijmegen en dus vlak naast het grote nazi Duitsland. (wie herkent zijn 16 jarige leeftijd niet, onbewogen, scootertje, zwemmen, disco, gewoon leven met plezier). In die tijd, op dat moment 1940, was die belevenis pats boem voor deze 16-jarige jongen voorbij. Oorlog, vernedering, te werk gesteld worden en uiteindelijk lichamelijk en geestelijk een oorlogsslachtoffer.
Maar hij stond niet alleen in zijn verhaal. Vele opa’s en oma’s hebben deze tijd ondergaan en ieder op zijn eigen wijze.

Menu